Υπηρεσίες Στέγασης για Ευάλωτες Ομάδες

Τον Οκτώβριο του 2019 η CODECA ίδρυσε τη Μονάδα Υπηρεσιών Στέγασης ως λύση στο πρόβλημα της στέγασης, κυρίως για μετανάστες και αιτούντες άσυλο.

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή και αξιοπρεπή στέγαση για ευάλωτες και κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, ώστε να διασφαλίσουμε το δικαίωμά τους να ζουν με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και αναγνώριση της ατομικής τους αξίας.

Κύριος στόχος της λειτουργίας των Υπηρεσιών είναι να διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον προστασίας, φροντίδας και ομαλής ένταξης των ενοίκων στην κοινωνία.

Ενισχύουμε, επίσης, την ελευθερία κίνησης και έκφρασης, προάγουμε την αυτοφροντίδα και προσφέρουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, κοινωνικές και αυτοαναπτυξιακές δραστηριότητες. 

Οι ένοικοι λαμβάνουν πρωτίστως στέγαση, διατροφή και πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Επιπλέον, λαμβάνουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ενδυνάμωση προς την κατεύθυνση της ανεξάρτητης διαβίωσης, της ένταξης και της ενσωμάτωσης στην κοινωνία.

Με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές (που καθορίζονται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας), παρέχουμε επαρκή και κατάλληλα σχεδιασμένα καταλύματα με ιδιωτικότητα και προσωπικό χώρο.

Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι εξοπλισμένες με τις απαραίτητες ανέσεις για μια ομαλή και άνετη διαμονή. Σε κάθε εγκατάσταση, τα άτομα απολαμβάνουν επίσης κοινόχρηστους χώρους ή ασφαλείς και μεγάλους περιμετρικούς κήπους με φυτά για να παίζουν και να διασκεδάζουν.

Επιπλέον, κάθε εγκατάσταση διαθέτει ξεχωριστές τουαλέτες και WC για άνδρες και γυναίκες, προκειμένου να διασφαλίζεται η ιδιωτική τους ζωή και να αποφεύγονται τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με το φύλο.

Τηλ./Tel:

(+357) 22 042 091

Φαξ/Fax:

(+357) 22 042 099

Email:

info@codecacy.org

Διεύθυνση/Address:

Andrea Dimitriou 11,

Agios Dometios, 2369, Nicosia